‘The way you relate to the issue, is the issue’

Noem mij een positieve levensworstelaar. Ik verken graag het onbekende en zoek daarin mijn weg. Van bijvoorbeeld een katholiek opvoeding naar een periode van overtuigd atheïsme. En de ontdekking van het inspirerende Darwinisme en Boedhisme. Het heeft me gemaakt tot iemand die een lichte versie van het leven van een Kundalini Yogi leidt. Ambitieus, maar ook eenvoudig en jazzy. En met zoveel mogelijk lol, want het leven is soms al zo serieus.

Ik ben leiderschapstrainer en executive coach, maar ook gastspreker en auteur. In mijn boek, ‘Accountable Leiderschap’ stel ik mijn motto ‘The way you relate to the issue, is the issue’ centraal. Het zet aan tot leiderschap in het nu, tot doen wat nodig is en helpt je om moeiteloos te dealen met positieve en negatieve ervaringen.

Dat is ook de basisgedachte achter mijn gastpresentaties én de manier waarop ik mensen, teams en organisaties coach en inspireer. Want het leven doet wat het wil en is niet onderhandelbaar. Mooie en lelijke gebeurtenissen komen en gaan, ongevraagd en onverwacht. Het is de kunst om ze te incasseren, ervan te leren, er krachtig op te anticiperen en zelf te bepalen hoe je ermee omgaat in jouw persoonlijke en professionele leven.

Samenwerken met Edo is altijd inspirerend. Hij ziet er groot en sterk uit. Maar wees gerust. Diep van binnen is hij vriendelijk, zorgzaam en dienstbaar. Hoe meer hectiek, hoe rustiger hij wordt en hoe meer hij mensen inspireert en motiveert. Hij werkt vanuit een sterk ontwikkelde intuïtie en met een scherpe focus op menselijk gedrag en cultuur binnen teams en organisaties.

We’re only human