Wake up call

Foto: https://www.forbes.com/sites/rodgerdeanduncan/2014/10/14/is-there-an-elephant-in-the-room-name-it-and-tame-it/#550118f734dd

Wakker worden!!!!!! Soms helpt een koude douche.
Op dit onderwerp maar even wat zwaar geschut: Bronnie Ware.

Bronnie Ware werkte in de palliatieve zorg (stervensbegeleiding). Ze schreef een prachtig boek – The Top Five Regrets of the Dying – over waar mensen in hun laatste levensfase spijt van hebben en wat we van hen kunnen leren.

Een belangrijke conclusie uit het boek is dat we onszelf als drukke ondernemers en managers (mensen) vaak verliezen in de materiele wereld. We steken te veel tijd en energie in het bij elkaar scharrelen van geld, huizen, auto’s, diploma’s en andere fysieke bezittingen buiten onszelf. En dat is best ironisch als je beseft dat er in de materiele wereld sprake is van een hele nare dualiteit. Simpel gesteld: we zijn jaloers op wat we niet bezitten en we zijn bang om kwijt te raken wat we wel bezitten. En zo worden we nooit helemaal gelukkig en krijgen we spijt.

De wijsheid van ‘the five regrets’ leidt ons naar een andere wereld: onze innerlijke wereld. Die wereld gaat in de kern over liefdevol met jezelf en elkaar omgaan. Persoonlijk vind ik die term wat soft en zweverig. Maar ik kan niet ontkennen dat ik er wel behoefte aan heb. En jij en ik hebben in ons leven nogal wat principes en overtuigingen ontwikkeld die ons ver weg houden van innerlijke groei en geluk. Denk maar eens aan de volgende innerlijke kwelgeestjes:

  • Ik moet hard werken en mijn best doen want anders word ik niet gezien
  • Ik moet sterk zijn om te veroveren waar ik recht op heb
  • Ik moet aardig gevonden worden want anders word ik buitengesloten
  • Ik moet perfect zijn, want falen betekent afgekeurd worden
  • Het moet goed met mij gaan, want emoties tonen is zwak

Back to business. Als je nou als ondernemer of leider niet opgefokt, uitgeblust, angstig of ploeterend door je zakelijke en persoonlijke leven wilt bewegen, laat je dan coachen door Triple A People. Wat je door coaching al snel leert is dat de materiele- en innerlijke wereld samenwerken. Ofwel: hoe vervelender, stressvoller en emotioneler de zakelijke  gebeurtenissen zijn die je moet meemaken, des te groter de kans om er innerlijk van te groeien. 

Samenvattend, benut ondernemers- en leiderschapstegenslagen als kansen op innerlijke groei en laat je coachen. Hoe eerder hoe beter 🙂

Contact

Edo Noppert: +31 (0)6 29 00 20 16
Marco Scheele: +31 (0)6 24 78 49 20